top of page
תמונת הסופר/תn feinholtz

נאום המעלית המושלם, חלק 2: PRODUCT

איך הופכים את המוצר שלכם, החזון שלכם, לכזה שאנשים אחרים מתחברים עליו ומדמיינים אותו?


אם במקרה פספסתם את המאמר הראשון בסדרה על הצגת ה-PAIN אני ממליץ לחזור אליו (הוא מופיע בבלוג) כי זה הבסיס. מוצר אמור לענות על צורך. סדרת המאמרים הזו, רק נזכיר, תיגע בכל מרכיבי היסוד של פיץ', נאום מעלית או פרזנטציה עסקית אפקטיביים: מצוקה, מוצר, מי אנחנו, מתחרים, מפת דרכים ומודל עסקי.


אז בואו נדבר על המוצר, על ה-PRODUCT.

פה אתם אמורים לחגוג. זה החלום שלכם ואנשים סוף סוף מוכנים להקשיב. אבל איך עושים את זה נכון? מסגור נכון של סוג הפתרון, מוחשיות, כניסה ל"סיבי הבד", הלימה נכונה עם עצמת הבעיה ומילה על הקהל שרק מחכה לקנות את המוצר.


מה זה מסגור נכון? פשוט. האם אתם מדברים על מוצר, שירות, משהו פיזי, דיגיטלי, מוצר לאנשים פרטיים או לארגונים? ככל שתזדרזו להבהיר לצד השני באיזו קטגוריה אתם משחקים כך הם יאזינו טוב יותר לאופן בו אתם מגדירים את הבעיה, המתחרים ושאר מרכיבי הפרזנטציה.


מוחשיות היא הסיבה שלימי פרזנטציה מול משקיעים נוהגים לקרוא Demo Day. אם תצליחו לתת תחושה לצד השני שהמוצר שלכם עובד ואיך הוא מרגיש הם יוכלו לדמיין את ההיתכנות וההצלחה. זה אומר שאפילו אם המוצר עוד לא עובד לגמרי שווה להכין מסכי דמה, מוקאפים, שיתנו תחושה לגבי חוויית השימוש. אם המוצר "חי" כנסו והדגימו אונליין את המערכת. אם אתם עדיין לא סומכים עליה אני ממליץ בחום להכין סרטון (בלי סאונד) של גלישה בתוך המערכת ולהתכונן היטב על האופן בו אתם מסבירים, תוך כדי הסרטון, על כל האפשרויות.


זה המקום שבו "סיבי הבד" נכנסים לתמונה. מכירים את הפרסומות של אבקות הכביסה בהן הפרזנטור נכנס לתוך סיבי הבד ומדגים איך זה עובד? אז ככה. תנו תחושה לגבי הטכנולוגיה. איך זה עובד? מה זה עושה? זה הזמן לשדר אוטוריטה מקצועית ולהראות שאתם שולטים בפיקסלים הקטנים של התמונה הגדולה.


מה זו הלימה עם עצמת הבעיה? הכוונה כאן היא שאין סיבה לתאר קטסטרופות בחלק של ה-PAIN אם ה-PRODUCT שלכם נותן מענה לשבריר מהבעיה. אם המוצר שלכם הוא לומדה חינוכית נחמדה שמסייעת לילדים להבין את המשבר באקלים, ה-PAIN שלכם הוא לא המשבר באקלים. הבעיה שאתם באים לפתור היא חוסר הידע, או חוסר העניין בתכנים שמערכת החינוך הקונבנציונלית מספקת בנושא. נכון, בסופו של דבר הדברים מתחברים לבעיה הגדולה, אבל אם תתחילו את הפרזנטציה שלכם ב-2 דקות על משבר האקלים האנשים שמולכם יצפו לפתרון בקנה המידה הזה ולא לאפליקציה מגניבה שעוזרת להבין איך קרחונים נמסים.


כשאתם מדברים על המוצר תחשבו היטב מי הקהל שלו, איך הם יגיעו אליו ואיך הם ישתמשו בו. אם אין לכם תשובות לשאלות האלו זה הזמן לחזור לשולחן העבודה. התחום הזה של התאמה לשוק, או PMF, Product Market Fit הוא תחום מורכב אבל חשוב. עניין של קהל במוצר שלכם זה צעד ראשון אבל אם מדובר במוצר חינמי שאתם מתכננים שאנשים ישלמו עליו בהמשך הדרך כדאי לומר מילה על ההיתכנות של התשלום הזה כשהוא יגיע. זה הזמן להראות שלקוחות לא רק מתעניינים אלא גם נשארים עם המוצר שלכם ומשתמשים בו באמת ולאורך זמן. אם אתם עדיין בשלבים ראשוניים של "שרבוט על מפית" ועוד אין קהל משתמשים שאתם יכולים להצביע עליו כנראה שזה לא הזמן לפנות למשקיעים ובכל זאת תדעו להגדיר מי הקהל הזה וכמה ואיך הוא יהיה מוכן לשלם.


אז יש לנו בעיה ויש לנו פתרון, אבל מי אומר שאתם האנשים הנכונים לפתור את הבעיה באופן הזה? איך מציגים את הצוות?

על זה נדבר במאמר הבא בסדרה.



elevator pitch business storytelling- impact

 

Comments


bottom of page