top of page
תמונת הסופר/תn feinholtz

נאום המעלית המושלם, חלק 5: ROADMAP

מפת דרכים מדויקת מחברת בין חזון לבין יכולת ביצוע, בין הוכחות מהעבר לסימון מטרות מדויק מהעתיד, בין המימד הטכנולוגי היזמי למימד השיווקי והעסקי. זה נשמע מסובך, אבל אם תקפידו על כמה עקרונות בסיסיים הקהל יבין לאן אתם מכוונים.


אז זה הנושא של פרק 5 בדרך לנאום המעלית השלם (מול משקיעים אבל גם להצגת פרוייקט או מוצר בתוך החברה). עד עכשיו דיברנו על הצגת הבעיה, המוצר, הצוות והמתחרים. עכשיו הגיע הזמן להראות מה כבר השגתם ומה עוד נותר לעשות.

אם לא נתקלתם במאמרים הקודמים אני ממליץ בחום לחזור אחורה. בסוף הכל הופך לחלק מסיפור שלם.

נצא לדרך.


הרואדמאפ, מפת הדרכים של הסטרטאפ, היא הדרך להראות שאתם לא רק פנטזיונרים שמשרבטים רעיונות על מפית אלא אנשים שיודעים לבצע וגם יודעים להבטיח (ולקיים) ביצועים עתידיים.

אתם מכירים.ות את הגרף הזה. זה שמתחיל בצד שמאל למטה, עולה באלכסון ימינה כלפי מעלה וכל כמה סנטימטרים יש איזו נקודת ציון לעוד הישג שאתם מכוונים אליו. זו מפת הדרכים שלכם.



אבל איך הופכים אותה ליעילה? הנה שלושה דברים ששווה לשים לה אליהם:


1- הקפידו שהמפה תכיל גם את העבר ולא רק את ההווה והעתיד. אתם רוצים להראות בערך שליש או רבע של הישגי עבר (פיצ'רים שכבר פיתחתם, השקעות שכבר קיבלתם, פיילוטים שכבר הרצתם) והשאר שייך לעתיד. רק נקודות עתידיות ללא עבר נותנות תחושה כאילו התחלתם לעבוד היום בבוקר. זה לא מה שאתם רוצים לשדר.

2- מצאו מיילסטונס (נקודות ציון משמעותיות) מתחומים שונים שניתן לכמת ולמדוד אותם.

בגדול מדובר על שלושה תחומים:

- טכנולוגי (פיצ'רים שונים במוצר)

- מרקטיאלי (פיילוטים שהרצתם, מספר משתמשים, שווקים שאתם מתכננים לפנות אליהם)

- פיננסי (השקעות שקיבלתם, הכנסות משוערות, נקודת ROI (החזרת השקעה) צפויה).

3- אל תלכו רחוק מדי. תכנון לעשור קדימה זה קצת יומרני. מצד שני- לא לעצור קרוב מדי. תראו שיש לכם אופק ואסטרטגיה ארוכת טווח.


יש סטרטאפים שמצליחים לחבר את כל הצירים (טכנולוגי, שיווקי, כלכלי) על ציר אחד. לפעמים זה מורכב יותר, מייצר עומס ויזואלי בלתי נסבל ולכן דורש אינפוגרפיקה מפוצלת. לא ניכנס כאן להיבט הזה, אבל כן אומר שאחרי שעיצבתם את מפת הדרכים שלכם (ולהבדיל מכל הסעיפים האחרים, אולי למעט "מתחרים", כאן הויזואליה חשובה מאוד) תסתכלו עליה בעיניים טריות ותשאלו את עצמכם האם המתבונן החיצוני מבין יחסית מהר מי נגד מי, איפה אתם ולאן אתם הולכים. אם זה מסובך מדי זה לא סוחף ומפת הדרכים אמורה לסחוף (בדרכה החנונית והאנליטית).

בגדול מפת הדרכים אמורה לשלב בין תחושת חזון של "חולמים" ליכולת ביצוע של אנשים "מקורקעים". חיבור בין התפתחות טכנולוגית, יכולת להגיע לקהלי היעד שלכם ובסופו של דבר מימוש כלכלי של הפוטנציאל. אם מפת הדרכים מנומקת, מפורטת במידה, מכילה מימדים שונים (טכנולוגי, כלכלי וכו') ומעידה על קצב התקדמות משמעותי- אתם במקום הנכון.

עכשיו רק צריך להבין איפה הכסף בסיפור...

מודל כלכלי- במאמר האחרון, מספר 6, בסדרה.




Comments


bottom of page